Fundatia Scoala de Afaceri si Meserii

Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii face înscrieri

Cursuri de pregatire teoretica a examenului de autorizare a electricienilor, precum si de autorizare a verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia si expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice si de prelungire a valabilitatii calitatii de electrician autorizat pentru autorizarea electricienilor
Sesiunea - TOAMNA 2022

Vezi sectiunea 04 - informare

Autentificare

 

AU DEMARAT INSCRIERILE PENTRU:


Cursuri de pregatire teoretica a examenului de autorizare a electricienilor, precum si de autorizare a verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia si expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice si de prelungire a valabilitatii calitatii de electrician autorizat pentru autorizarea electricienilor
Sesiunea - TOAMNA 2022


Programul ANRE pentru sesiunea din Toamna anului 2022 va fi publicat pe site-ul www.anre.ro în perioada urmatoare. Informații detaliate veți găsi pe link-ul https://www.anre.ro/ro/energie-electrica/informatii-de-interes-public/info-electricieni.

Perioada de depunere a dosarelor de candidați la examenul de autorizare și/sau pentru prelungirea adeverințelor de electricieni autorizați sau verificatori de proiect ori experți tehnici extrajudiciari in domeniul instalațiilor electrice tehnologice va fi comunicată de ANRE în anunțul de deschidere al sesiunii de toamnă. Vă recomandăm ca până atunci să vă pregătiți dosarul conform cerințelor din Regulamentul de autorizare al electricienilor, verificatorilor de proiecte și experților tehnici extrajudiciari.

Informații privind conținutul dosarului și contul unde se poate depune taxa pentru analiza dosare/examen găsiți și pe linkul https://www.anre.ro/ro/energie-electrica/informatii-de-interes-public/info-electricieni/informatii-generale. De pe această pagină puteți descărca și modelul de cerere. Nu uitați să trimiteți formularul de acord prelucrare date personale, pe care il descărcați de pe linkul https://www.anre.ro/ro/energie-electrica/informatii-de-interes-public/info-electricieni.

Pentru participarea la primul examen de autorizare indiferent de gradul și tipul solicitat, absolvirea unui curs de pregătire teoretică în domeniul instalațiilor electrice este facultativă. Pentru dobândirea calității de verificator de proiecte sau / și a celei de expert tehnic de calitate și extrajudiciar, electricienii din domeniul instalațiilor electrice au obligația să completeze dosarul depus la ANRE cu dovada absolvirii în ultimul an a unui curs de pregătire teoretică, care să respecte tematica și bibliografia stabilite și publicate de ANRE pe pagina sa de internet. Ulterior aprobării dosarului, candidații vor susține un interviu cu reprezentanți ai Autorității competente. Tematica interviului va fi publicată pe site-ul Autorității competente (www.anre.ro).

Pentru prelungirea autorizației Electricienilor, Verificatorilor de proiecte și Experților tehnici de calitate și extrajudiciari, aceștia au obligația de a urma un curs de pregătire teoretică în domeniul instalațiilor electrice cu respectarea programei ANRE. Cursul trebuie urmat cu maxim 12 luni înainte de depunerea dosarului pentru prelungirea calității de electrician /verificator de proiecte/expert tehnic de calitate și extrajudiciar autorizat. Pentru Electricieni, cursurile se finalizează cu completarea unui chestionar. Pentru verificatorii de proiecte/experții tehnici extrajudiciari, cursurile urmate în vederea prelungirii autorizației se finalizează cu o probă practică, respectiv o lucrare din tematica solicitată de ANRE pentru prelungirea autorizației.

Cursurile sunt organizate de scoli autorizate conform legislatiei in domeniu, organizatorii cursurilor avand obligatia de a obtine in prealabil aprobarea ANRE. In acest sens, Fundatia Scoala de Afaceri si Meserii din Timisoara este autorizata de ANRE prin acordul nr. 22/03.02.2015 sa organizeze aceste cursuri.

Obiectivele cursurilor:

Conținutul cursurilor va acoperi integral tematica recomandata de ANRE in domeniile:

 • Electrotehnica si electroenergetica
 • Legislatie
 • Norme tehnice
 • Cursurile vor fi organizate in serii, in două variante:
 • Cursuri în weekend
 • Cursuri intensive (3, 4 sau 5 zile consecutive)


Cursurile vor demara in prima saptamana dupa aparitia anuntului ANRE si se desfasoara pe serii, la sediul scolii de la Casa Tineretului din Timisoara. (Str. Aries, nr 19) sau la sediul firmelor, in cazul in care sunt minim 12 cursanti.

Durata:
 • autorizarea electricienilor (gradul I, II, III si IV - tipuri de autorizatii A si B) - 20 ore
 • electricieni care doresc prelungirea valabilitatii autorizatiei ANRE - 20 ore

  Seriile de cursuri vor fi organizate in functie de solicitari.

  Tematica si bibliografia cursurilor sunt in conformitate cu cele publicate pe pagina de internet a ANRE.  Informatii si inscrieri se pot face zilnic, la secretariatul scolii de la Casa Tineretului din Timisoara, tel. fix 0256 483 144, mobil: 0769 060 800, e-mail: office@fundatiasam.ro, website: www.fundatiasam.ro