COMERCIANT VANZATOR MARFURI ALIMENTARE
  • DURATA: 10 saptamani
  • TIPUL DE CERTIFICAT OBTINUT: CERTIFICAT DE CALIFICARE
  • TAXA SCOLARA : 1000 lei (se poate achita in 2 rate).
Cod. Nomenclator: 5220.2.1.
Cod. C.O.R. - 5220 VANZATORI IN MAGAZINE SI PIETE
CURS CALIFICARE,NIVELUL 2
Conditii minime de acces: SCOALA GENERALA
Durata: 5 luni (20 saptamani)

Observatie:
Programa de invatamant este structurata modular astfel:

- modulul 1 de LUCRATORUL IN COMERT (cod nomenclator 5220.1.1) dupa care se va da examen de absolvire si se va elibera certificat de calificare in aceasta meserie,
- modulul 2. COMERCIANT (VANZATOR) MARFURI ALIMENTARE, la care se va da examen de absolvire si se va elibera certificat de calificare nivelul 2 pentru aceasta meserie .
- Este obligatoriu participarea la modulul 1.
Descrierea meseriei:
Comerciantul (vanzator) marfuri alimentare este lucratorul din unitatile comerciale (magazine) care consiliaza clientul in alegerea marfurilor, realizeza receptia marfurilor, incaseaza contravaloarea produselor de la clienti si coordoneza activitatea lucratorului in comert. Pentru aceasta comerciantul (vanzator) marfuri alimentare trebuie sa cunoasca modul de organizare a unui magazin, mijlocaele de atragere a atentiei consumatorului asupra marfurilor prezentate, tehnici de comunicare cu clientul, utilizarea formulariusticii de gestiune primara a magazinului, calitatea marfurilor alimentare si notiuni de igena alimentara.

Alte calificari organizate in domeniul: Comert si servicii
  • Comerciant (Vanzator) marfuri nealimentare (calificare nivel 2)
  • Frizer - Coafor - Manichiurist - Pedichiurist (calificare nivel 2)
  • Cosmetician (calificare nivel 3)
  • Cosmetician (curs initiere)
Pe parcursul cursului se dobandesc urmatoarele competente conform standardului de pregatire profesionala:
  • Comunicare si numeratie; Asigurarea calitatii; Protectia consumatorului; Calcule economice specifice aprovizionarii si distributiei marfurilor; Organizarea activitatii economice; Sortarea, depozitarea si pregatirea marfurilor; Adminstrarea ambalajelor si marfurilor; Aprovizionarea cu marfuri a salii de vanzare; Intocmirea documentelor specifice activitatii de vanzare; Raportarea activitatii de vanzare; Aplicarea proceduriilor de calitate; Prezentarea generala a produselor si serviciilor aferente vanzarii; Promovarea imaginii standului; Mentinerea stocurilor de rezerva; Igiena si securitatea muncii; Lucrul in echipa; Organizarea locului de munca; Dezvoltarea personala in scopul obtinerii performantei; Pregatire pentru integrarea la locul de munca; Tranzitia de la scoala la locul de munca; Initierea unei afaceri; Munca orientata catre client (atitudine fata de clienti); Negociere; Satisfacerea cerintelor clientilor; Rezolvarea de probleme; Efectuarea operatiilor din magazin; Utilizarea si gestionarea bazelor de date de la magazin/depozit; Realizarea operatiilor din depozit; Cunoasterea ofertei de marfuri; Receptia marfurilor alimentare; Folosirea tehnicilor promotionale la locul de vanzare; Etalarea marfurilor alimentare; Vanzarea marfurilor alimentare; Depozitarea/pastrarea marfurilor alimentare .