COFETAR - PATISER
  • DURATA: 20 saptamani
  • TIPUL DE CERTIFICAT OBTINUT: CERTIFICAT DE CALIFICARE
  • TAXA SCOLARA : - lei (se poate achita in 2 rate).
Cod. Nomenclator: 7412.2.1.
Cod. C.O.R.  - 741202 COFETAR
                      - 741203 PATISER
CURS CALIFICARE
Nivel calificare. - nivelul 2
Conditii minime de acces: SCOALA GENERALA
Durata: 5 luni (20 saptamani)

Observatie:
Programa este realizata in baza standardului ocupational si cursul dureaza 5 luni (20 saptamani) dupa care se va da examen de absolvire si se va elibera certificat de calificare in meseria de COFETAR - PATISER (cod nomenclator 7412.2.1)
Descrierea meseriei:
Cofetarul - Patiserul prepara in laborator sau in unitatile industrializate, produse de patiserie cofetarie in vederea comercializarii. Dupa ce receptioneaza (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteaza si le conserva pana la introducerea in fabricatie. Apoi sorteaza curata, cerne si dozeaza materiile prime, dupa care urmeaza prepararea semipreparatelor de cofetarie - patiserie, dupa aceasta etapa, se trece la modelarea si coacerea unor semipreparate, umplerea si asamblarea produselor de patiserie-cofetarie. Ultima parte a muncii consta in finisarea produselor, glasarea si decorarea lor.
Alte calificari organizate in domeniul: Turism si alimentatie publica
  • Lucratorul in alimentatie (calificare nivel 1)
  • Ospatar (Chelner) Vanzator in unitati de alimentatie (calificare nivelul 2)
  • Barman (perfectionare)
  • Bucatar (calificare nivelul 2)
  • Camerista hotel (calificare nivelul 1)
  • Receptioner (curs initiere)
Pe parcursul cursului se dobandesc urmatoarele competente conform standardului ocupational:
  • Comunicarea ineractiva la locul de munca
  • Efectuarea muncii in echipa
  • Aplicarea normelor de protectie a mediului
  • Aplicarea normelor igienico-sanitare
  • Aplicarea NPM si NPSI
  • Asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare
  • Organizarea si intretinerea locului de munca
  • Planificarea activitatii proprii
  • Ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor
  • Asigurarea calitatii produselor
  • Exploatarea echipamentelor pentru copt si racit
  • Exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semifabricatelor de cofetarie-patiserie
  • Manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare
  • Prepararea produselor de patiserie / cofetarie
  • Prepararea semipreparatelor de patiserie / cofetarie
  • Realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie / patiserie