LUCRATOR IN ALIMENTATIE
  • DURATA: 10 saptamani
  • TIPUL DE CERTIFICAT OBTINUT: CERTIFICAT DE CALIFICARE
  • TAXA SCOLARA : - lei (se poate achita in 2 rate).
Cod. Nomenclator: 5122.1.1
Cod. C.O.R. - 512303 ajutor ospatar
CURS CALIFICARE
Nivel calificare. - nivelul 1
Durata: 2,5 luni (10 saptamani)
Conditii minime de acces: SCOALA GENERALA INCOMPLECTA

Observatie:
Programa de invatamant este structurata modular astfel modulul 1 de LUCRATORUL IN ALIMENTATIE (cod nomenclator 5122.1.1) dupa care se va da examen de absolvire si se va elibera certificat de calificare in meseria de LUCRATORUL IN ALIMENTATIE
Descrierea meseriei:
Lucratorul in alimentatie este lucratorul din unitatiile de alimentatie publica care lucreaza atat in bucatarie procesand primar alimentele si realizand preparate cu grad redus de complexitate semifabricate culinare ( sosuri, aspicuri, glaceuri, fonduri, panade, baituri etc) cat si pregateste sala de servire in asteptarea consumatorilor realizand mise-en-place-ul si aplicand operatii de debarasare a inventarului la masa clientilor.

Posibilitati de continuare a calificari in domeniul: Turism si alimentatie publica
  • Ospatar (Chelner) Vanzator in unitati de alimentatie (calificare nivelul 2)
  • Bucatar (calificare nivelul 2)
  • Barman (perfectionare)
Pe parcursul cursului se dobandesc urmatoarele competente conform standardului de pregatire profesionala:
  • Comunicare si numeratie
  • Dezvoltare personala
  • Igiena si securitatea muncii
  • Lucrul in echipa
  • Organizarea locului de munca
  • Pregatirea pentru integrarea la locul de munca
  • Tranzitia de la scoala la locul de munca
  • Rezolvarea de probleme
  • Satisfacerea cerintelor clientilor
  • Potentialul turistic
  • Baza tehnico - materiala in turism si alimentatie publica
  • Comportament profesional
  • Calcule economice specifice serviciilor
  • Ergonomie in unitatile hoteliere de turism si alimentatie publica
  • Calitatea produselor si serviciilor in unitatile de alimentatie publica
  • Pregatirea materiilor prime
  • Obtinerea preparatelor cu grad redus de complexitate
  • Pregatirea salii de servire
  • Servirea in unitati de alimentatie